Рецептите от Изкуството на истинската храна не са диета. Те са лесни, бързи, вкусни, базирани са на реални естествени продукти и могат да бъдат сготвени от всеки, дори никога да не е докосвал кухненски пособия. Рецептите в тази поредица връщат контакта ви с храната, изострят сетивата ви и дават възможност да посрещнете глада с пълноценна, питателна и доставяща удоволствие храна. Ако базирате хранителния си режим върху палитра от вкусно приготвени натурални храни, то нуждата от диета магически ще се изпари, а тялото само ще регулира циклите на глад и ситост, за да постигне оптимално заложеното му тегло.

Изкуството на истинската храна - сборник от 8 тома кулинарни картички в лимитирано издание колекционерска дървена кутия

Какво ни вдъхнови за проекта Изкуството на истинската храна?

Разглеждайки рецептите ще видите, че в тях има само истински, достъпни и натурални съставки. Живеем във време, когато трудно прочитаме или разпознаваме много от думичките върху опаковките в магазина. Поглеждайки всяка снимка и всяко сготвено ястие, вие ще може да кажете: пиле, чушка, какао, сирене, хлебче, малини, авокадо, круша. Ако можехте да се върнете назад във времето или ако можехте да сте във всяка точка на света, то сами щяхте да намерите, откъснете, произведете и приготвите всяка от съставките, а после бихте сервирали пълноценна храна за себе си и близките си. Ние вярваме, че вашето тяло знае историята на всяка хапка, разпознава зрително какво го очаква и с нетърпение усвоява очакваното. Именно там е от значение да отвърнете с истинска храна на очакването. Всяко късче на вилицата ви носи хранителна стойност, въглехидрати, мазнини, белтъчини, микроелементи и ензими. Тялото не подозира за съществуването на сложните химични субстанции и индустриални продукти, които днес наричаме ‘храна’ и купуваме в шумящи опаковки. В опит да избягат от това, съвременните хора често се идентифицират с един или друг модел на “здравословно“ хранене, ядем само едно или друго, избягваме А и В, консумираме много от С и D. Рано или късно, ежедневието ни повлича и забравяме за този модел, започваме втори и трети, без да сме свързани нито с природата, нито с реалните нужди на телата си.

Нашето решение е намирането, купуването и приготвянето на истинска храна. Рецептите от Изкуството на истинската храна не са диета. Те са лесни, бързи, вкусни, базирани са на реални естествени продукти и могат да бъдат сготвени от всеки, дори никога да не е докосвал кухненски пособия. Рецептите в тази поредица връщат контакта ви с храната, изострят сетивата ви и дават възможност да посрещнете глада с пълноценна, питателна и доставяща удоволствие храна. Ако базирате хранителния си режим върху палитра от вкусно приготвени истински храни, то нуждата от диета магически ще се изпари, а тялото само ще регулира циклите на глад и ситост, за да постигне оптимално заложеното му тегло.

Всяка рецепта е съпроводена с хранителна информация, защото всеки има различни хранителни нужди, с които да се съобрази. Ще видите, че не сме спестили полезното за имунната и ендокринната система масло и естествените захари. Ще видите, че там където има въглехидрати има и фибри. Ще усетите как купичка супа може да ви държи сити с часове. Ако живеете активно или имате високи калорийни нужди, ние сме дали идеи как да обогатите рецептите, така че да подчертаете вкуса им и същевременно да добавите калории.

Тази колекция използва натурални продукти в тяхната пълнота, без омезмасляване, добавяне на подсладители или украсяване с оцветители. Всяка фотосесия беше съпроводена с радостни дълги обяди, където моделите бяха споделени с приятели и чудесно настроение. Много от рецептите в тази поредица са присъствали на партита, романтични вечери и късни закуски. За нас е повече от радост да ги споделим с вас!

Галя и Диана