За това изключително вкусно ястие използвахме чисти и нежни дробчета от пасищно пиле. Ако не ви се намира хубаво домашно пиле, използвайте заешки или гъши дробчета, тъй като те са далеч по-приятни от горчивите промишлени дробчета. Ябълките, които избрахме са вкусните и меки Златна превъзходна, заради тяхната сладост и красив цвят.

Ето всички продукти за 2 порции:

10 пилешки дробчета

1 голяма жълта ябълка

1 портокал

2 с.л. краве масло или гхи

сол на вкус

черен пипер на вкус

5 с.л. балсамов оцет

Измийте добре дробчетата. Поставете ги в малка тенджерка и ги залейте с вода. Нека да заврят за няколко минути докато побелеят. Изплакнете ги добре и ги оставете на страна. Междувременно, нарежете ябълката на тънки полумесеци и поставете в дълбока чиния. Изцедете сока от портокала и полейте ябълките. В тиган на среден огън, затоплете маслото, добвете в него черния пипер и солта и поставете дробчетата да се сготвят – готови са когато леко покафенеят от двете страни. Успоредно, в друг тиган, поставете ябълките и останалия на дъното на чинията портокалов сок – гответе ги докато замиришат на сладък карамел. Сервирайте в чиния, като поставите ябълките за основа и звършите с дробчетата. По желание може да залеете с балсамова редукция. Лесно ще си я приготвите сами като загреете 5 с.л. балсамов оцет на среден огън и го оставите да се сгъсти до 1 с.л.

Пилешки дробчета с карамелизирани ябълки

Сервирайте това ястие с богата зелена салата и чаша Шардоне. Ако обичате сандвичи, може да си приготвите чудесен сандвич използвайки ябълките, дробчетата и тънки резени домашен ръжен хляб от том 2.

Бъдете здрави и добре нахранени с истинска храна!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.