17 2013 май

Food Revolution Day Sofia Bulgaria 2013

Какво може да направи един човек въоръжен с нож и вилица? Как изглежда революция, в която главните герои са домати, чушки и зехтин? Защо ни е нужна повече от всякога?

Речта на Джейми Оливър, готвач, хранителен активист и важна фигура в световната хранителна политика получи наградата на TED talks, не защото неговите книги са познати и продавани в целия свят, а защото Джейми предлага простичко решение на здравната криза, в която се намира света. Сегашното поколение деца ще живее 10 години по-кратък живот от този на родителите си. Сърдечносъдови заболявания, автоимунни заболявания, диабет, наднормено тегло, рак…все повече хора си отиват преждевременно от земята заради хранителната ни среда. Следващите поколения могат да бъдат спасени само ако ги въоръжим с умението да избират истинска, честна, устойчива, домашно приготвена храна и ги научим как да готвят бързо, вкусно и с желание.

Галя и съпругът и са посланици на Джейми Оливър и за втора година празнуват Food Revolution Day в САЩ. Тази година положението е наистина международно – от страна на Изкуството на истинската храна, в София домакин на събитието ще бъде Диана Шингарова, заедно с Ники и Иво Димитрови от Bistro Sage, и Гергана Вълова от компанията за здравословен начин на живот Fine Line. Сигурно вече сте видели поканите ни за благотворителните обяд и вечеря – ще се радваме ако може да присъствате и да подпомогнете фондацията на Jamie Oliver.

Световния ден на хранителната революция обаче е само един ден. Макар че хиляди хора по света се събират на вечери, пикници, и уроци по готвене, промяната на хранителните навици на едно цяло поколение има нужда от активна целогодишна революция!

Ето как и ти може да станеш хранителен революционер!

Готино е да си революционер! Хващай вилицата и ножа и да започваме!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.