16 2014 ян.

ARFphotomaniaJAN2014

 

Тези дни на книжния пазар може да намерите новия брой на списание Фотомания, където цели седем страници греят с фотографии от ИЗКУСТВОТО НА ИСТИНСКАТА ХРАНА и чудно интервю с Диана.

Помествам мъничък параграф тук

ФМ: Как стана така, че започнахте да снимате храна?

Диана: С моята кулинарна половинка Галина Дензел имахме мечта да направим кулинарна книга. И след първите 25 заснети рецепти, които ни отнеха oколо година по сготвянето и снимането аз и казах че трябва да направим нещо живо и динамично каквото са кулинарните картички. Първите заснети храни са с малко декор и акцента беше самата структура на храните. Не разполагахме с много интересни съдове и среда. Сега, когато въпросния първи том има вече втори тираж имах колебание дали да сменя кадрите защото вече съм доста по-опитна и по-умела в изграждане на средата, реших да не променям нищо. Защото такова е било времето и това са кадрите с които започнахме. Но запазих и развих принципите си през годините по отношеие на търсенията ми спрямо Изкуството и спрмо истинността. Всичко, което виждате в кадрите е реално сготвено, заснето и изядено от приятели. Може би на това се дължи и успеха на нашия общ проект с Галя, защото хората разпознават храната, чувстват я близка, а и това което постигат когато сготвят рецептата от гърба на картичката се получава като това на картинката. В това има смисъл. Това за мен е добра комуникация с потребителите на този продукт.

Цялото голямо интервю и красивите фотографии може да намерите в брой 1 за 2014 година на цветното списание Фотомания! Ще се радваме да ни разкажете за впечатленията си! Нали знаете, че имаме и страница във Facebook?

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.