За тази салата използвахме предварително изпечена тиква “цигулка“. Обикновено през сезона на тиквите в събота или неделя у дома се изпича една голяма тиква и дори част от нея да стане традиционен десерт, друга част остава за солени ястия през седмицата! Това пести време и ви позволява да поднесете вкусни и бързи ястия! В том 1 има чудесна супа от тиква, а в том 2 пълнена тиква с кус-кус и тиквен хумус! Наши рецепти с тиква огряват и страниците на сп. EVA за месец Октомври! Опитайте ги! Но преди тях е време за рецептата!

Салата с тиква, сирене и рукола от Изкуството на истинската храна

За 2 порции:
2-3 по-големи резена печена тиква
100 гр бяло сирене
шепа зелени листа (спанак или рукола)
листа градински чай
ядки по избор
зехтин
морска сол
черен пипер

Нарежете тиквата на тънки парченца с големина колкото кибритена кутия, на същите нарежете и сиренето. Подредете ги вертикално, като редувате тиква, сирене и зелени листа. Използвайте клечка за зъби за да стабилизирате вертикалната салата в чиниите. На среден огън загрейте малко гхи или зехтин и пуснете вътре няколко листа градински чай, докато се втвърдят. Извадете ги и ги отцедете на кухненска хартия. Завършете салатата като декорирате с листата, поръсите със сол, черен пипер и зехтин и поставите няколко ядки по ваш избор. От нас добър апетит и бъдете здрави!

Галя&Диана съветват: ако се чудите как да намерите пресни подправки, не подценявайте градината или балкона си: там отглеждаме босилек, розмарин, градински чай, мащерка, мента. Много от тях остават свежи и през зимата!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.