Сурови орехови бонбони с фурми и кокос от Изкуството на истинската храна

По време на ежегодния Sold Art Weekend, щандът на Изкуството на истинската храна беше най-вкусното място. И не само това, и не само това! По време на работилницата за вкусни летни рецепти, Диана показа няколко рецепти, които постепенно ще публикуваме тук. Много от гостите, опитали суровите орехови бонбони – топящи се, земни, засищащи и необикновено вкусни, пожелаха първо да споделим рецептата за тях.

Рецептата е в свободен стил и оставя много място за творчество и импровизации, може да ползвате любимите си ядки и семена и да приготвите собствена версия на нашата.

400 гр паста от фурми (може да си я приготвите и сами, като почистите и смелите съответното количество фурми)

300 гр смлени орехи

За сгъстяване:

кокосови стърготини, ситно нарязани сушени кайсии, бели и черни стафиди

За аромат: 1/2 шушулка ванилия и няколко капки ром

За овалване: сусам, кокосови стърготини и канела

Смесете пастата от фурми и орехите – може да го направите на ръка или в кухненски робот. Подправете с ванилията и рома. Разбъркайте добре и добавете кайсиите, стафидите и кокосовите стърготини докато получите консистенция, от която лесно да оформите топчета.  С ръка оформете едри бонбони, оваляйте ги в сусам, кокосови стърготини и канела, и декорирайте с ядка по избор. Ние използвахме бадеми и лешници.

За разлика от шоколадовите бонбони, суровите орехови бонбони носят завидна ситост и са много подходящи за хора, които спазват диета за намаляване на теглото. Тайната е в качествените съставки, високото съдържание на фибри и полезни мазнини – опитайте!

Ако не ги консумирате веднага, ги съхранете в хладилник до седмица.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.