100 дни истинска хранаЗапочваме предизвикателството си с много простичка задача за първата седмица – да пием повече вода. Колко повече? Зависи от това колко пиете в момента! За повечето хора 2 до 3 литра чиста вода са енергизиращи, прочистващи и тонизиращи и напълно достатъчни за започване на режим на добро хранене! Когато ни липсва вода тялото първо лишава от нея ставните повърхности и после храносмилателната система и кожата – за да сте здрави, подвижни, да отделяте токсини лесно и да може да се радвате на добро настроение, започнете с повече вода още днес.

Ето как го правим ние (Галя и Диана)

1. Започваме деня с голяма чаша топла вода с лъжичка разтвор на Хималайска сол. Може да си приготвите този разтвор сами като накиснете кристали във вода за една нощ. Чаена лъжичка от този разтвор в чаша вода е страхотно начало на деня – подпомага отделянето, хидратира, освежава, дава умствена концентрация, задълбочава съня и подобрява почивката.

2. Преди всяко хранене изпиваме чаша вода, както и по чаша между храненията – понякога си правим инфузии с плод или зеленчук, както и с мента. Фаворитът ни е лимон с джинджифил.

3. Задължително изпиваме чаша вода и преди лягане – а защо не и билков чай ако денят е студен като днешния?

През идната седмица, пийте вода, наслаждавайте и се и споделете как се чувствате!

Успех!
Галя&Диана

One Comment

Детелина

posted on September 17, 2012Reply

Аз се подготвям с водата от предната вечер, понеже ми е приятно да пия вода от стъклена бутилка наливам си три шишета по 750мл и три по 330мл(от тях вземам в дамската си чанта като излизам,винаги казвам на водата си Благодаря! Сутрин преди да започна каквото и да е изпивам почти цяло шише, понякога слагам като вас соле, понякога лимон. След половин час си правя разни смутита от наличните ми плодове или направо си ги хапвам, напоследък любимо смути ми е от диня с покълнало просо. През деня гледам преди хранене да пия чаша/две вода. За зимата съм си набрала билки и чайчето задължително ежедневно ще присъства:)Гледам да пия изворна вода с ниско ph,купувам Девин, друга не съм открила.Вие каква използвате?Какво мислите за този зеолит, който препоръчват за пречистване на водата?Много обичам водата да я пия, да се мия и къпя, да плувам,ех че блаженство ми е:)))Но моля ви хора не мърсете водата и не я разхищавайте!

Leave a Comment