Изкуството на истинската хранаЗдравейте скъпи участници в инициативата “100 дни Истинска храна!“. Надяваме се, че седмицата ви започва свежо и с подновена енергия след почивните дни! Чудите се с какво продължаваме? Какво още може да направите освен да пиете вода, да закусвате, да приемате зеленчуци вместо концентрирани въглехидрати…
Тази седмица задачата ни не е свързана с конкретна храна, а с това кога и колко се храните. Знаете, че и да приемате най-полезната храна, големите количества затрудняват организма и не само водят до излишно тегло, но и до загуба на енергия и желание за работа и движение! Какво искаме от вас:

1. Не оставайте много гладни. Ако гладът ви е със степен 9 от 10, ще ви е много трудно да контролирате количествата!
2. Преди всяко хранене, задайте си въпроса дали сте наистина гладни. Много хора се хранят от скука, за да се развеселят или да се успокоят…наблюдавайте се и се хранете само когато тялото ви желае храна.
3. Спирайте да се храните преди да сте се нахранили до 100%. Сигналите за ситост стигат до мозъка за около 20 минути, а много от нас се хранят толкова бързо, че не разбират кога са преяли. Помислете кога сте достигнали 80% от усещането си за ситост и спрете до там.

Насладете се на този нов навик и ако имате въпроси посетете страницата ни във Фейсбук за да се консултирате с Галя на всякакви хранителни теми!

Хубава и здрава седмица от нас!
Галя&Диана

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.