През третата седмица на нашето предизвикателство ви каним да направите най-вкусната промяна: да обърнете внимание на закуската!

Питате защо е важна? Ако сте заети и вие като нас нямате много възможност да приготвяте хубава храна през деня, да я изядете в спокойна обстановка и да и се насладите.

Затова закусваме – сутрин сме си у дома и имаме пълен контрол върху качеството на продуктите и рецептите.  Първото хранене може да даде чудесен заряд на деня ви, да ви предпази от липса на енергия и хранителни недостици и да ви припомни, че сте избрали да живеете с грижа за тялото си. Ако пък се случи да сте в дълги срещи или пътувания, вече сте дали калории, макро и микроелементи на тялото си и може по-лесно да издържите до късния обяд.

Доказано е, че хората които закусват обръщат по-голямо внимание на външния си вид, спортуват и тежат по-малко от тези, които обикновено пропускат това хранене.

От вас зависи какво ще закусите: зелено смути, кисело мляко с малко семена от чиа, бульон или супа, омлет или малко сирене и плод – повечето хора бързо намират храните, от които се засищат добре и имат енергия дълго време!

Ако имате въпроси, свързани със закуската или просто искате да споделите своят избор с нас, пишете на стената ни!


Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.