домашни яйца за закуска от Изкуството на истинската хранаСтана почти месец от началото от инициативата ни “100 дни Истинска храна“ – дни в които заедно обръщаме внимание на онези елементи, които правят храненето ни наистина здравословно и полезно!

През четвъртата седмица ви каним да включите белтъчини на всяко хранене! Това означава, че независимо дали закусвате, обядвате или вечеряте в чинията ви ще присъстват млечни продукти, яйца, риба или месо. За веганите това означава още по-голямо внимание към правилно приготвените бобови продукти, нашият любимец в тази категория е нахута!

През последната седмица ви предизвикаме да закусвате, а от днес вече закуската ще има и яйце, сирене, цедено кисело мляко или друг любим източник на белтъчини. Стремете се съдържанието на белтъчини да е минимум 15 грама, а за повечето хора които са активни 20-25 грама е чудесна доза на всяко хранене.

Наличието на белтъчини на всяко хранене увеличава разхода на калории в покой, води до по-добро и дълго засищане, доставя на мозъка нужните елементи така че енергията да е стабилна и настроението да добро през целия ден! Доказано е, че закуска богата на белтъчини води до по-умерена консумация на калории през останалата част на деня. Ако спортувате възстановяването ви зависи в огромна степен от това дали приемате достатъчно белтъчини, така че спокойно може да добавите едно допълнително високобелтъчно хранене към режима си.

Споделете любимите си начини за приготвяне на яйца, млечни, риба и месо на страницата ни във Facebook и бъдете част от най-вкусната инициатива тази есен!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.