100 дни Истинска хранаKaк сте след седмицата с подправки? Затоплихте ли се с канела, освежихте ли се с джинджифил! Надяваме се, че новят навик да използвате повече подправки ще стане неразделна част от приготвянето на здравословна храна.

Какво сме ви приготвили тази седмица? Предизвикателството ни е да си изберете един ден от седмицата, в който да приемате само леки и течни храни. Може да си направите зеленчукови крем супи, айрян, прясно изцедени сокове от моркови, целина, цвекло, или ако имате опит в разтоварващото хранене, да направите един ден само на вода или чай. Целта на това упражнение е да даде почивка на храносмилателната ви система, да ви помогне да станете съзнателни за истинските симптоми на глад (за разлика от желанието да се храните, когато не сте гладни), както и да ви позволи да видите, че няма нищо страшно в това да сте леко гладни. Направете го само един ден и ни разкажете как се чувствате!
Тук е мястото и да споделя, че много дами искат да използват този ден за да пийнат повече пресни сокове от плодове. Поради високото съдържание на захар, по-скоро бихме ви посъветвали да опитате малко количество зеленчуков сок и  да разчитате на супи и чайове, вместо на сладки фрешове!

Разкажете ни как се справяте на стената ни във Facebook и успех! Хубава и здрава седмица от нас!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.