100 дни Истинска хранаOще 2 седмици остават до края на нашето вкусно приключение в света на здравословната храна! Какво сме ви приготвили тази седмица? Много важен елемент – ще обърнем внимание на полезните мазнини. Вече знаете колко е важно да приемате белтъчини на всяко хранене за да сте сити и да имате добър метаболизъм. Мазнините дълго време бяха набеждавани за вредни и опасни без всякаква валидна научна обосновка. Истината е, че предците ни винаги са консумирали мазнини, само че в естествената им форма – мазнините от природата са много различни от мазнините произведени във фабрика. Тази седмица ви каним да разгледате мазнините в диетата си, какви са и от къде идват. Ще ви се наложи да четете опаковки и да помислите с какво готвите.

Кои мазнини да изключите: маргарин, лайт масло, царевично олио, соево олио, олио от рапица, растително олио, хидрогенирани мазнини

Кои мазнини да включите: краве масло и гхи, кокосово масло, зехтин, студено пресовани растителни масла, авокадо, сурови ядки, риба и рибено масло, малки количества семена

Виждате, че е лесно, стига да се информирате кои мазнини са естествени и са използвани с хилядолетия и кои са съвременен промишлен продукт, който не е благоприятен за здравето ви!

Благодарение на консумацията на повече полезни мазнини, много хора усещат повишаване на настроението, по-добро храносмилане, повишен имунитет, по-балансирана хормонална система. За хората на диета, мазнините са особено важни, защото осигуряват ситост и не позволяват колебания в апетита.

Пригответе сутрешния си омлет с масло, сложете вкусен дресинг със зехтин на салатата си, направете си следобедна закуска със сурови ядки и задушени зеленчуци с кокосово масло за вечеря – тази седмица се очертава МНОГО вкусна!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.